Dit is de tweede serie van drie verslagen,, en wel:

> Mierennest, > mensen, >Oppermens de bouwer;

Mierennest

“Leen, Je gedachte bereikte me dat je benieuwd was/bent hoe ons nest eruit ziet; Gelukkig laat je het bij die vraag  in plaats van zelf een tegel te lichten en wat te gaan onderzoeken. Dat lukt net zo min als dat ik je mee kan nemen in ons verblijf; Als je nou zo’n speciale camera zou hebben waarmee doktoren zelfs jullie lijf in kunnen gaan, zou ik je wellicht daarmee wat beelden kunnen geven, maar dat zal nog wel even duren, zeker? Ons nest bestaat uit een heel breed en diep web van nauwe gangen waar we zelf nèt door kunnen kruipen met overal aan de zijkanten ruimten waar we tot rust kunnen komen, meestal alleen tenzij er al een vriendin ligt, dan lekker samen, kunnen we elkaars pootjes en nek  masseren en wat friemelen…, want wij leven allemaal apart en zijn dus geen stelletje zoals bij jullie; Bovendien bezitten wij niks want alles is van iedereen en iedereen zorgt ook voor alles! Als straks het nieuwe volk gaat uitkomen en de klussen overneemt, wordt het hele nest nog een keer heel goed doorlopen en waar nodig versterkt. Dat wordt dan mijn zesde volk en zoals ik me nu voel ook mijn laatste < als ik ermee stop ga ik op een moment dat ik te moe ben naar een rustruimte aan de rand van het nest en ga daar liggen zodat ik in kan slapen om langzaamaan te verkruimelen, eerst mijn middenpoten en zo steeds verder het laatst mijn kopje met de voel- en reuksprieten en dan is dat mijn einde. Deze kruimels lijken heel veel op gewoon zand. Vandaar dat wij zand altijd met veel eerbied wegrollen uit ons nest. Gelukkig hoeven we niet voor elk volk een nieuw nest te graven. Dat moet alleen als onze grootste vijand de ‘mensdieren’ last van ons hadden en dan ons verjaagden. dat is mij drie keer gebeurt: de eerste keer met heel heet water, waardoor bijna mijn hele volk verschrompelde en dood ging; de tweede keer was er een zuur sap dat in ons nest werd gegoten en toen in brand werd gestoken, nog forser verlies van heel veel zusters en broeders, zelfs de koningin! De derde keer werd er heel veel lekkers bij onze ingangen gestrooid waarvan iedere mier dacht makkelijk aan eten te komen, maar dat bleek ziekmakend en weer verloor ik het volk bijna helemaal! Al die keren was ons nest helemaal verstopt door niet verkruimelde mierenlijken, waardoor we beter/sneller een nieuw nest konden graven dan het oude nest te legen. Kortom Leen, bespaar me jullie angst voor kleine kriegelbeestjes en laat ons met rust. Tot morgen!”

Mensen

“Leen, Ik heb uit heel veel van jouw gedachten en die van andere Mensdieren, twee beelden gevormd die ik je graag wil vertellen, als jij mij dan zegt of dat klopt of niet; het eerste gaat over jullie…

Ik heb begrepen dat jullie tegen elkaar vertellen dat jullie de beste dieren zijn van deze woonbal  Aarde van grond, zand en water. De beste in wat jullie kunnen en weten en alle andere dommere dieren niet en dat jullie daarom eigenlijk allemaal regelen wat er gebeurt en moet gebeuren. Als er soms iets mis gaat dan is dat altijd de schuld van anderen: de zon schijnt te veel, de wind verwaait van alles, het water spoelt maar wat rond, die andere dommere dieren moesten weer zo nodig iets in paniek vernielen, en zo… Ja toch?”

Ja dat is wat wij leren te denken als wij van klein mensje groter groeien en vertellen dat ook weer door… Heel vaak klopt dat ook, want wij kunnen goed nadenken en zijn ook best wel handig met onze handen en hebben ook net als jullie heel vaak elkaars hulp! 

“Ja, dat kunnen jullie wel denken, maar er bestaat ook een hele grote ervaringenverzameling, met van alle dieren verhalen over wat zij hebben meegemaakt in hun eigen bewoordingen doorgegeven aan elkaar, ook die van jullie mensdieren, maar dan blijkt dat jullie zeker niet de eerste waren die op deze aardebol leefden, misschien wel de laatste zelfs, en zeker ook niet het grote regelen, met alle respect voor wat jullie allemaal bedenken en waarnemen, waarvoor dank, maar wij mieren kunnen er ook wel wat van!”

Oppermens de Bouwer

“Mijn tweede beeld is wat moeilijker: want behalve dat jullie elkaar vertellen dat jullie het beste alles kunnen regelen en verzorgen, heb ik ook begrepen dat er heel lang geleden een soort Oppermens is geweest die alles heeft bedacht en gemaakt die jullie God, Elohim of Allah noemen, die jullie ook de opdracht heeft gegeven om dat werk allemaal te doen. Zoals bij ons de koningin alles regelt, doet deze Oppermens dat bij jullie. Dus eigenlijk is God jullie mensensoort koningin, toch?”

Ja, ik ken/geloof ook al die verhalen over ons ontstaan en dat wij een bijzondere opdracht hebben gekregen om hiervoor ‘verzorger’ te zijn. Alleen in onze al heel erg lang doorvertelde verhalen is deze Bouwer meer een ‘koning’ dan een ‘koningin’, maar dat komt vooral omdat de verhalendoorvertellers meestal de vruchtbare mannetjes zijn die telkens zorgen voor de komst van kleine nieuwe mensjes, al kan natuurlijk niet zonder de eitjes van onze vrouwenmensen! De laatste tijd zijn er steeds meer Mensen die die verhalen moeilijk vinden, vooral omdat het ook zo vaak is misgegaan met de uitvoering van die ‘opdracht’; dan denken zij het zelfs beter te weten dan de Oppermens! Tja dat krijg je wel vaker met van die oude verhalen…. Dus jouw beeld klopt wel, maar het brokkelt af, net zoals jullie verkruimelen in je laatste rustruimte! Ik ben best kritisch, maar wel zo beperkt in mijn kennis dat ik niet alle oude verhalen zomaar kan ontkennen, dus geloof er delen van die mij best waarschijnlijk lijken, al leer ik ook heel veel van wat ik zie en hoor, ook van jou!