Neem contact op

Leen van den Herik-Bakker

Ik ben … september 1952 geboren in Dordrecht, en verder opgegroeid in Hardinxveld-Giessendam, een bescheiden dorp in de Alblasserwaard. Een stuk Bible Belt ingekneld tussen zeer bevindelijkheid en stevige orthodoxie, waar ik gelukkig te klein/jong voor was om schadelijk mee belast te worden! Ons gezin was een zeer liberaal Middenstandsgezin, met een textielgrossierderij als familiebedrijf.

Op 20-jarige leeftijd bevrijdde de militaire dienstplicht bij de Kon.Luchtmacht mij uit deze situatie, waarna ik naar Enschede toog om op de Hogere TextielSchool, mij professionele marketingstudie te voltooien én mijn lief te leren kennen, tot wij in 1976 afstudeerden en na beiden wat schepen achter ons te hebben verbrand maar meteen in het huwelijksbootje stapten op zoek naar werk en huisvesting, beginnend in Dordrecht.

Na wat rusteloos baantjes wisselen belandde ik in de informatieve uitgeverswereld gevolgd door een baan bij Boekencentrum van de Nederlandse Hervormde Kerk. Aansluitend bij de inmiddels door ons samen gekozen vervolgopleiding theologie. Maar het eigen baasjes-gen bleek dit niet te stuiten en dus werden ook wij een middenstandsondernemersgezin met een sterke affiniteit en betrokkenheid bij progressief, vernieuwend, oecumenisch kerkelijk Nederland.

Na het huisje en boompje kwamen de beestjes, in de gedaante van drie kinderen. Inmiddels verhuisd naar Gorinchem groeiden we met elkaar met ups en downs, kinderen studeren en het lege nest doemde op, totdat er een nieuwe levensfase ontstond met de komst in 2017 van een kleinzoon, gevolgd door zijn zusje.

… sinds 2019 ben ik een oude man met emeritaat, samen met mijn gepensioneerde echtgenote, samen genietend van warme vriendschappen uit voorbije jaren en inspirerende nieuwe scheuten uit soms oude zaden van destijds, wetend dat een goed verhaal lang blijft doorklinken tot drammerigheid aan toe. Mea Culpa!

Contact opnemen

Om een beetje overzicht te houden door mijn nog werkzame neuronen is contact over een bepaald deel van mijn bestaan het best te sturen door het bijpassende mail-adres te gebruiken kiezend uit:

Eigenlijk ben ik een warm voorstander van met een echte vulpen handgeschreven brieven om die te ontvangen op mijn postadres, dat ik wijselijk nu maar niet geef…, dus schrijf, scan en mail ze me!

Meer weten? Neem contact op

9 + 14 =