Dit is het vierde blok met verslagen, en wel:
projectie, vakantie, en oogstdankdienst

projectie

Mens Leen, soms herken ik in jouw denken wel iets van wat ik je doorgaf, maar vaak is er een wat andere wending voelbaar, Is dat nou wat jullie ‘projectie noemen?

Mier je hebt inderdaad gelijk! Jouw rijke gedachten maken ook bij mij vaak een zekere twijfel los met vragen waarop ik dan weer een antwoord ga zoeken. Daarbij gebruik ik jou ook wel eens als de spiegel die ik mijzelf voorhou en dat benoemen we dan met Projectie. Mooi opgemerkt, maar dat werkt bij mij en zij die met me meelezen dan ook meestal het beste

vakantie

Mens Leen, het is een hele tijd stil geweest, is er iets?

Mier, in de tijd van de lange dagen als het ook wat warmer is, gaan wij mensen meestal een tijdje naar een andere plaats om even met iets anders bezig te zijn dan op de gewone dagen of gewoon helemaal niets te doen. Dat heet vakantie! En zoals al vele jaren eerder zijn wij ook nu naar een stuk land geweest midden in een groot water, een eiland noemen we dat. daar hebben wij met andere mensen gesproken en nagedacht over wat we doen en wie we zijn. Ik noemde toen onze kontakten in een voorbeeld toen mensen de meeuwen verjoegen die broodresten kwamen oppikken, “dat wij juist blij mochten zijn dat wij van de meeuwen en mieren die de oudste bewoners waren van dat eiland er wèl mochten blijven” en daar snapten de meeste andere mensen helemaal niks van!

Oogstdankdienst

Mens Leen, weet je nog zo’n mooi voorbeeld van belangrijk-zijn-denken?

Mier ik heb er nog velen, maar een recente is: in het gebouw waarin mensen samenkomen om over Supermens God na te denken, dat heet kerk, waren we met elkaar om God te danken voor alles wat er weer was gegroeid waardoor we konden blijven eten en wij dankten God daarvoor in plaats van de aarde, natuur en de vele wezens die alles laten groeien en tot vruchten komen daarin voorrang te geven… Sorry namens de al beterwetenden!